Detavast

Een detavast constructie is een vorm van detacheren waarbij detachering wordt gecombineerd met werving en selectie. De werknemer start binnen een organisatie voor een vooraf overeengekomen detacheringsperiode. Na de periode van detachering, heeft de organisatie de mogelijkheid om de werknemer van ITMG Consultancy over te nemen. De organisatie is niet verplicht om de werknemer over te nemen en kan er ook voor kiezen om de werknemer gedurende langere tijd op detacheringsbasis in te huren dan wel de samenwerking te beëindigen.

Bij een detavast constructie hebben zowel de organisatie waar de werknemer wordt gedetacheerd als de werknemer zelf, wel de intentie om na verloop van tijd een dienstverband aan te gaan. Overname na de periode van detachering is kosteloos en deze optie wordt vastgelegd in de detacheringsovereenkomst.

Als organisatie kunt u bij een detavast constructie gebruik maken van een verlengde proefperiode. Dit geeft u als organisatie flexibiliteit en zekerheid. Een organisatie bespaart met een detavast constructie ook kosten voor werving- en selectie. Gedurende de periode dat de werknemer bij uw organisatie wordt gedetacheerd, heeft uw organisatie tijdelijk wel hogere kosten dan bij een regulier arbeidscontract.

Voordelen Detavast
– beter beoordelen geschiktheid kandidaat door verlengde proeftijd
– als organisatie bent u flexibel in uw mogelijkheden
– u heeft lagere kosten voor werving en selectie

Nadelen Detavast
– hogere (loon)kosten gedurende de detacheringsperiode

Duur detacheringsperiode
De duur van de detacheringsperiode in het geval van een detavast constructie varieert bij ITMG Consultancy van 3 tot 6 maanden.

Consultancy
Op dit moment heeft ITMG Consultancy de mogelijkheid u te introduceren bij een aantal kersvers opgeleide IT consultants die graag op basis van een detavast constructie bij uw organisatie aan de slag willen gaan. Deze consultants hebben minder ervaring in de praktijk, maar zijn in een periode van een een half jaar omgeschoold in de laatste best practices op het door hen gekozen vakgebied. Deze consultants zijn zeer gemotiveerd en zijn beschikbaar voor een aantrekkelijk tarief.

Zie hier de beschikbare consultants en andere klanten van ITMG Consultancy.

Bent u zelf consultant en op zoek naar een nieuwe opdracht? Kijkt u dan bij onze openstaande opdrachten.

Copyright © 2008 - 2018 ITMG Consultancy